HTML

interperszónák

2009.04.21. 16:07 Pável

Kötelező olvasmányok és a keresztapák

Címkék: radnóti miklós szerb antal sík sándor aczél györgy

A fiatal, és hatalomvágy tudászomj gyötörte Aczél Györgynek Szerb Antal állított össze olvasmánylistát.

És mi a közös Sík Sándorban és Aczélban? Semmi, természetesen - azon kívül, hogy míg Sík Radnótinak, Radnóti Miklós pedig Aczélnak volt a keresztapja...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusok.blog.hu/api/trackback/id/tr91078278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.25. 21:40:17

ez most komoly? radnóti volt appel henriknek a keresztapja?

"Még az 1930-as évek elején csatlakozott a Somér cionista ifjúsági mozgalomhoz, majd 1935-ben belépett a Kommunisták Magyarországi Pártjába.[1] 1942 elején illegális kommunista tevékenység miatt letartóztatták és a váci börtönbe zárták. 1942 végén munkaszolgálatra hívták be, ahonnan sikerült magát leszereltetnie és visszatérhetett Budapestre. Magyarország német megszállása és a nyilas uralom alatt önmaga és az általa bújtatott, védelmezett zsidók érdekében áttért a római katolikus vallásra."

ez volt a zsidó appel-aczél

radnóti:

"1943. május 2-án az izraelita vallást elhagyván, Gyarmati Fannival közösen a római katolikus hitre tért át: a budapesti Szent István Bazilikában Sík Sándor papköltő keresztelte meg.[6] Keresztapjának Zolnai Bélát kérte fel, aki egykoron Szegeden francia nyelvre tanította. Mivel azonban ő nem tudott jelen lenni, Ortutay Gyula helyettesítette, aki időközben a fővárosba költözött."

wiki
a keresztelőpap és a keresztapa nem ua.

picur3ka 2012.12.29. 09:55:25

@tesz-vesz:

Ezekre a linkekre, sehol nincs valasz.

Ettol fuggettlenul, te mitol bizol meg egy darab zsidoban is es mennyire?
süti beállítások módosítása